Beautiful Big Ladies

 

Hoe kan het toch dat iedereen zo gegrepen is door het slankheidsideaal, terwijl schilders en beeldend kunstenaars juist zo gek zijn op de volle ronde vormen van de vrouw? En wat is schoonheid eigenlijk?

Wat mooi is, is heel subjectief en zeker niet in woorden te vatten. Ons beeld van schoonheid is ingegeven door reclame, media en mode en blijkt maar zelden een pure beleving van binnenuit. Ons beeld van schoonheid verandert dan ook mee met wat er op tv en billboards te zien is.

Dikke dames in de kunst

Kunstenaars worden hier gelukkig niet zo door beïnvloed en blijven dichter bij de innerlijke waarneming. Zij zijn in staat de pure schoonheid te zien van wat er Nu is en juist die essentie naar voren te brengen in hun werk.

Als een prettige tegenbeweging op de steeds hardnekkigere slankheidsidealen, zien we dan ook steeds meer kunstenaars een ode brengen aan de dikkere vrouw middels de moderne kunst. Volslanke dames op het doek, mooie volle rondingen in de beeldenkunst, ze zijn er volop. Dikke vrouwen zijn inmiddels niet meer weg te denken uit het hedendaagse kunstbeeld.

Beautiful Big Ladies beeldjes

Dat deze trend ook bij Stips niet onopgemerkt blijft mag duidelijk zijn. Al langer voerden wij de mooie Primadonna dames van de Filippijnse kunstenaar Daniel de la Cruz, maar sinds kort is de dikke dames collectie uitgebreid met de sympathieke beelden van Gertruud Hartog. Haar serie draagt de naam – hoe kan het ook anders – Big Ladies. Heerlijke ronde volle vrouwenvormen, uitgevoerd in effen zwart met daarop felgekleurde badpakken en vrolijke stippels.

Gertruud Hartog - kunstenaar van de dikke dames
Gertruud Hartog

De dames zitten op hun achterwerk en zwaaien vrolijk met de armen en de benen in de lucht. De beelden zijn zo gemaakt dat ze goed in balans zijn en zonder voetstuk neer te zetten zijn.

Over Gertruud Hartog

Gertruud is een bekende naam in de wereld van de kunstgaleriën en laat al vele jaren haar creatieve vermogens de vrije loop. Ze heeft zich georiënteerd in verschillende kunstvormen en vond uiteindelijk haar passie in het maken van beelden van vrouwen met een maatje meer.

Kenmerkend voor haar werk is dat het zowel kracht als zachtheid uitstraalt. De dikke dames zijn vol van vrolijkheid, eigenwaarde en uniciteit. Veel van de beelden hebben inheemse invloeden. Hartog’s beelden zijn te zien bij verschillende galeriën door het hele land.

Haar werken worden in gelimiteerde oplage verkocht. De beelden zijn in onze winkel in Groningen te bezichtigen en ook online te bestellen.

En… als het slankheidssyndroom je soms tot wanhoop drijft, weet dan dat het best een maatje meer mag zijn!