Sebus, Bas

Bas Sebus

Bas Sebus is een autodidact kunstenaar die een stijl laat zien die we qua techniek kunnen scharen onder het conceptueel realisme, maar die in de uitbeelding heel vaak een vleugje surrealisme in zich draagt. Zo zien we bijvoorbeeld koeien onder een parasol op het strand, pennen die in de lucht lijken te zweven, een verkreukeld mondriaan schilderij, maar soms ook meer klassieke voorstellingen.

Hij heeft zich toegelegd op de schildertechnieken zoals beschreven in de boeken van Doerner en de Langlais, waarbij hij werkt met olieverf en tempera. Zijn stijl is verrassend en onderscheidend in het schildersoeuvre van deze tijd. Hij laat zich graag inspireren door filosofische- en literaire bronnen.

Achtergrond
Bas Sebus is geboren in 1961 en, ofschoon hij erg van tekenen hield, studeerde hij geneeskunde. Daarna vertrok hij naar Amsterdam, alwaar hij begon te schilderen. Hij woonde en werkte daar tot 2000 en verhuisde toen naar Hilversum. Hij werkt veel in opdracht voor o.a. de Holland Amerika lijn en voor uitgevers als Lemniscaat en de Wereldbibliotheek voor wie hij boekomslagen ontwerpt. In Amsterdam heeft hij ook masterclasses gegeven aan het “Amsterdam Institute for Painting” naast de leden van de groep “After Nature” (Peter Klashorst, Bart Domburg, Jurriaan van Hall) en schilders als Siert Dallinga en Frans Fransiscus.


Toont alle 4 resultaten