Invloed van kunst op het humeur

Grote uitbreiding giclée collectie bij Stips

Wist je dat een schilderij van invloed is op hoe je je voelt? Dat er behoorlijk wat mensen zijn die iets aan de muur hebben hangen, waar ze eigenlijk helemaal niet blij mee zijn?

Het blijkt dat mensen die zich omringen met dingen die ze mooi vinden meer positieve stofjes aanmaken, dan mensen die in een omgeving verblijven die niet naar eigen smaak is ingericht. Hoog tijd dus om eens kritisch naar je eigen interieur te kijken!

Invloed op stemming en gedrag

Elk beeld, elke kleur zendt informatie naar de hersenen en beïnvloedt zo je stemming en gedrag. Het is niet voor niets dat mensen meer rust ervaren in een natuurlijke omgeving en juist actiever worden in een omgeving met fel kleurgebruik. Hier kun je je interieur en dat wat je aan de muur hangt op afstemmen.

Hoe moet je het juiste kunstwerk kiezen?

Wij zijn er van overtuigd dat iedereen van binnen al weet wat het juiste schilderij moet zijn. De meest simpele leidraad hierin is: Word je er blij van? Voel je je er prettig bij als je er naar kijkt? Jezelf deze vragen stellen kan veel duidelijk maken en geeft duidelijk de richting aan van wat je in je huis zou kunnen veranderen.

Kijk nu eens niet naar een schilderij van ‘past het mooi in mijn huis en bij mijn interieur’, maar kijk vooral eens… ‘Geeft dit schilderij me een goed gevoel? Word ik er blij van?’ En hang dan eens aan de muur waar je echt blij van wordt! Op deze manier zal kunst niet alleen je huis verfraaien, maar vooral ook je kwaliteit van leven verhogen.

Ruime keuze

Stips biedt keuze uit meer dan 200 schilderijen, giclees en wanddecoraties, die op voorraad zijn in onze winkel in Groningen. Een groot deel daarvan is ook online te bekijken en dankzij een unieke samenwerking met de online Giclee Shop zijn daar deze week nog eens ruim 800 werken bij gekomen! Dat is een enorme uitbreiding waar we erg blij mee zijn. Concreet betekent het nu dat we in elke maat, in elke kleur, in elke smaak en in elke prijsklasse iets moois te bieden hebben.

Klik hier en laat je verrassen door de werken van Nederlands meest bekende kunstschilders.