VERKOCHT

Mini Strange Bird rood hoog – Jacqueline Schäfer

75,00

Verkocht

12 x 13 x 6 cm
handbeschilderd kunsthars

Deze veelkleurige mini Strange Bird is beschilderd met rode en nog veel meer felle kleuren. De extra accenten in oranje, paars, roze en rood zorgen ervoor dat deze hoge mini strange bird de aandacht krijgt die het verdient. Dit kunstwerk is ontworpen door Jacqueline Schäfer en geheel met de hand beschilderd.

  • Gelimiteerde oplage van 250 stuks.


Categorieën: ,

Beschrijving

Deze mini strange bird rood hoog van Jacqueline Schäfer is een mini exemplaar uit haar collectie fantasie vogel-sculpturen. Slechts 12 cm hoog is dit grappige vogeltje, een van de kleinste uit de hele serie. Maar ondanks zijn geringe lengte is hij zeker zo leuk als al zijn grotere broertjes en zusjes. Het voordeel is dat hij niet veel plek inneemt en er dus altijd wel een mooi plekje voor hem beschikbaar is. De hoofdkleur van deze mini strange bird is rood, en in combinatie met roze, oranje en paarstinten is hij een bijzonder opvallend beestje geworden. Net als bij de andere strange birds zijn alle kleurtjes netjes verdeeld over een heleboel vlakken en deze worden deels omkaderd door zwarte randen.  Verder heeft onze mini bird nog twee grote ronde witte ogen aan weerszijden en is hij redelijk onweerstaanbaar.

Deze vogel is opgebouwd uit kunsthars en is herkenbaar aan de unieke en eigentijdse Schäfer-stijl.

  • De Strange Bird is handgemaakt en handbeschilderd
  • Ieder exemplaar is genummerd met het unieke oplagenummer
  • De verpakking bestaat uit een mooi zwart/wit design koffertje

Over de kunstenaar

Jacqueline Schäfer

Jacqueline Schäfer is geboren en getogen in Amsterdam. Daar ging ze naar school en studeerde in 1989 af aan de Gerrit Rietveld Academie. Aanvankelijk schilderde ze voor zichzelf en gebruikte de schilderkunst als een vorm van expressie, maar al gauw ging ze haar werk ook met anderen delen.

Een kleurrijke stijl

Door de jaren heen ontwikkelde zich een unieke eigen stijl, die doet denken aan de kleurrijke expressie van de Cobra periode. Jacqueline combineert in haar werk duidelijke vormen met zwarte contouren en heldere kleurrijke kleurvlakken, die ze samenbrengt tot een speels en artistiek geheel. Naast het schilderen op het doek, beschildert ze ook 3-dimensionale objecten. Deze sculpturen tonen overduidelijk de hand van een getalenteerd kunstenaar. De stijl van Jacqueline Schäfer is herkenbaar en eigen.

De thema’s

De werken van Jacqueline Schäfer tonen het figuratieve, maar niet realistische beeld. Ze creëert een wereld waarin de vormen van haar figuren herkenbaar en zeer eigen zijn. De thema’s variëren van vrolijke, vreemde fantasie vogels, statische en ingetogen stillevens tot vrouwelijke naakten.

De sculpturen

Waar ze eerst alleen schilderde op het doek, maakt Schäfer sinds 2004 ook beelden van de vreemde vogels, de koeien, gezichten en andere onderwerpen. De sculpturen zijn geïnspireerd op een van haar schilderijen ´De vreemde vogel´ en haar eerste model kreeg meteen zoveel lovende reacties, dat ze verder is gegaan met het ontwerpen van een collectie sculpturen. De sculpturen worden vervaardigd uit hoogwaardig kunsthars, zijn met de hand beschilderd en gesigneerd. Ze zijn uitgebracht in gelimiteerde oplage.

“In mijn wereld bepaal ik álles.
Vorm, kleur en zelfs natuurwetten.
Niks klopt, of is zoals het is.
Toch blijkt alles heel herkenbaar.”
– Jacqueline Schäfer

Bij Stips bieden we een collectie moderne sculpturen van Jacqueline Schäfer. Elke sculptuur is er in meerdere kleurvariaties.


Kenmerken

Afmetingen 12 × 13 × 6 cm
Kunstenaar

Schäfer, Jacqueline

Materiaal

kunsthars

Gelimiteerde oplage

250 stuks

Levertijd & Verzending