Lotus Bloem geroest

geroest tuinobject

59,50

Zet op wensenlijst
Zet op wensenlijst

Deze lotus bloem is een bijzonder kunstwerkje dat geheel handgemaakt is van geroest ijzer. Met de bijgeleverde geroeste gebogen staaf kan hij op iedere plek in de tuin worden geplaatst, ook plaatsing in een vijver, (waar de lotus bloem eigenlijk thuishoort), is heel goed mogelijk. Door zijn formaat van 34 cm is het een opvallend tuinobject.

Deze exotische bloem spreekt tot de verbeelding, zijn afbeelding wordt veel gebruikt op allerlei artikelen.
De symboliek van de lotusbloem gaat ver terug in de tijd. De oude Egyptenaren gebruikten de bloem om wedergeboorte te symboliseren, in het Hindoeïsme staat de bloem voor welvaart en in het Boeddhisme staat hij symbool voor zuiverheid en verlichting. Tegenwoordig symboliseert de bloem puurheid en zuiverheid en staat symbool voor leven.

Deze lotusbloem is bestand tegen alle weertypes, regen, hagel of sneeuw maakt niet uit, u kunt de bloem het hel jaar door rustig buiten laten staan. Door de extra roestvorming slijt hij op de duur wel wat, maar daar gaan jaren overheen. Binnenshuis heeft hij natuurlijk minder te lijden.

  • de bloem is gemaakt van geroest ijzer, plm. 34 x 34 cm
  • de bijbehorende geroeste staaf is 90 cm lang
  • 100 % handwerk, elke bloem is altijd net even anders dan de rest
  • uit de Momento di Ferro collectie
Categorieën: ,

Over deze collectie

Momento di Ferro is een metaal-atelier die gespecialiseerd is in het maken van bijzondere tuinsculpturen. Veelal worden ze gemaakt van ijzer, maar soms ook in combinatie met glas of andere materialen.

De basis van de kunstwerkjes bestaat uit ijzeren plaatmateriaal en ijzerdraadwerk. Deze worden in vorm geslagen of gebogen en aan elkaar gelast. Daarna krijgen de sculpturen een roestbewerking, wat ze hun mooie kleur geeft. Door het roestlaagje is het object tevens beter beschermd tegen erosie. Alhoewel deze tuinsculpturen ontworpen zijn voor plaatsing buitenshuis, kunnen ze natuurlijk ook prima binnen staan, als je geen tuin of balkon hebt.

Doordat elk stuk apart met de hand gemaakt wordt kunnen er kleine verschillen zijn in uitvoering, vormgeving en maat. Daarmee is elk werk een unicum.

Kenmerken

Afmetingen 34 × 34 cm
Merk

Momento di Ferro

Materiaal

ijzer

Levertijd & Verzending

Verzending Nederland

• verzending binnen 3 werkdagen na ontvangst van uw bestelling en betaling
• gratis levering v.a. €50.- binnen Nederland*
* voor extra grote beelden die met speciaal vervoer verzonden moeten worden rekenen we een eigen bijdrage in de verzendkosten; indien dat het geval is, staat het bij de infotekst van het artikel zelf aangegeven.

Verzending Buitenland

• we kunnen naar vrijwel alle landen ter wereld versturen.
• de verzendkosten zijn afhankelijk van het land van bestemming en het formaat en gewicht
• voor de meeste Europese landen vindt u het verzendtarief meteen al in de winkelwagen
• als uw land er niet bij staat neem dan contact met ons op en we laten u het verzendtarief voor uw bestelling weten

Niet goed? Geld terug garantie!

• Na ontvangst van uw bestelling heeft u 14 dagen bedenktijd. U kunt dan rustig het artikel bekijken om te zien of u het wilt behouden.
• Wilt u het artikel toch niet houden? Geen probleem. Stuur het terug in originele staat en verpakking en we storten binnen 10 dagen het aankoopbedrag aan u terug.