Boek Juane Xue – Color is my greatest wealth

30,00

Zet op wensenlijst
Zet op wensenlijst

Color is my greatest wealth is een full colour kunstboek met 150 illustraties van de schilderijen van Juane Xue. Een bron van inspiratie voor iedere kunstliefhebber. Het omvat een sprekende bloemlezing die de verschillende periodes uit Xue’s leven laat zien – van haar creatieve werk in het begin in China totaan haar hedendaagse kunst met meer Westerse invloeden.

  • Het boek is verschenen in 2015.
  • De begeleidende teksten en gedichten zijn in het Engels.

Zet op wensenlijst
Zet op wensenlijstCategorie:

Beschrijving

Juane Xue – Color is my greatest wealth is een 176 pagina’s tellend, full colour geïllustreerd boekwerk over het werk en leven van Juane Xue. Het boek staat vol met 150 prachtige afbeeldingen van haar bijzondere kunstwerken, verdeeld over verschillende thema’s.

De illustraties in het boek beginnen met “The early years”, gevolgd door “East meets West”, “Cityscapes” en “Abandoned Tables I en II”, afgewisseld met gedichten van Juane Xue, Adri Colpaart en Ruud Broekhuizen. Uiteraard ontbreekt Xue’s biografie niet en is er een voorwoord van Fons Asselbergs en eentje van Li Fang.

Ruim 60 pagina’s illustraties zijn gewijd aan haar bekende thema “Verlaten Tafels”: kleurrijke schilderijen van een tafel met een opbollend tafelkleed, aangebroken flessen drank en in de zon glinsterende glazen die leeg zijn of waar nog een bodempje gekleurd vocht in zit. Enkele Verlaten Tafel schilderijen staan met een andere titel  in het boek, dan dat ze later bekend zijn geworden als giclée reproductie. Voor een overzicht van alle verkrijgbare giclées, kaarten en de kalender Xue, klik hier.

Een van de gedichten uit het boek:

Color is my greatest wealth

My color is the loudest and the brightest
because the sun is my paint.
My painting is the most beautiful
because the breeze is my brush.
My life has the most love
because it is given by the shadow.
I am the wealthiest person
because my wealth is color.

– Juane Xue

 

Over de kunstenaar

Juane Xue

Als je het werk van Juane Xue in één woord zou moeten omschrijven, is het kleur!

Juane (geboren in 1962 in China) is van kinds af aan al geïntrigeerd door kleur en leeft in een wereld van kleuren. Al op jonge leeftijd ontpopte ze zich als een klein tekenwonder, en bleek over een wonderbaarlijk goed fotografisch geheugen te beschikken. Ze is uitgegroeid tot een veelzijdig en getalenteerd kunstenaar met een unieke en opvallende figuratieve stijl. Haar schilderwerk kenmerkt zich met name door unieke lichtvallen, bewegingen van de wind en een samenspel van Oosterse tonaliteit en Westerse kleurstijlen.

De werken

Juane Xue schildert stillevens, stadsportretten en opvallende kleurrijke werken die ze zelf categoriseert onder de naam ´lied van licht en schaduw´. Juane hanteert haar eigen kleurtechnieken om een bijzondere ruimte, diepte en een stralende kleurenwereld te creëren. De essentie van haar werkstijl komt het meest tot uitdrukking in haar serie ´Verlaten Tafels´, waarop in zinderende kleuren tafels vol glazen en flessen een spel lijken te spelen met de zonnestralen en de wind. Juane typeert deze doeken zelf als ‘bewegende stillevens’.

Mensen die deze schilderijen gezien hebben zeggen dat alles ‘vol licht en liefde’ is. Zoals Juane Xue het kort samenvat: “Kleur is mijn grootste rijkdom”.

Expositie en verkoop

De werken van Juane Xue zijn tentoongesteld in het museum Willem van Haren te Heerenveen, Noordelijk Scheepvaartmuseum te Groningen, museum Landgoed Fraeylemaborgen te Slochteren, museum De Buitenplaats te Eelde, Gouda Museum te Gouda en museum Zonnehof te Amersfoort en Slot Zeist te Zeist. Haar werk hangt tevens in musea en privé collecties in Europa.

Juane Xue geeft tevens masterclasses aan de Klassieke Academie voor Schilderkunst te Groningen.

Bij Stips bieden we een selecte collectie giclees aan van haar schilderijen in gelimiteerde oplage.
Tevens bieden we Xue’s kunstkaarten en de Xue Fiesta kunstkalender.

Laatste nieuwsupdate juni 2020: Xue komt met giclées onder eigen beheer


Kenmerken

Afmetingen 23 × 28 cm
ISBN

978-94-6263-011-6

Kunstenaar

Xue, Juane

Auteur

Li Fang, Fons Asselbergs, Henk van den Broek, Ruud Broekhuizen, Adri Colpaart

Taal

Engels

Pagina's

176

Uitvoering

full colour, paperback, gebonden in zachte kaft