Groningen bij kaarslicht

5,9514,95

Groningen bij kaarslicht is een sfeervolle souvenirkaart, kerstkaart of gelegenheidskaart met de highlights van Groningen in de vorm van een een los rvs stripje dat u van de kaart af kunt halen en rond een waxinelichtje kunt bevestigen.

De kaart is in twee uitvoeringen verkrijgbaar:

  • losse kaart met strip (deze kunt u per briefpost versturen)
  • als cadeauset, waarbij ook nog een waxinelichthouder wordt meegeleverd

De strip met de skyline van Groningen is van roestvrij staal en kunt u rond een eigen waxinelichtje plaatsen of rond de meegeleverde waxinelichthouder indien u voor de cadeauset kiest. Nadat u uw kaarsje heeft aangestoken kunt u op een sfeervolle manier de highlights van Groningen bewonderen.

Op Groningen bij kaarslicht ziet van links naar rechts:
Het Gasunie gebouw (ook wel Apenrots genoemd in de volksmond), het Groninger museum, het Forum (dat wordt momenteel gebouwd), het Goudkantoor, de Martinitoren + kerk, het Stadhuis, het standbeeld Landbouw en Veeteelt (ook wel Blote Bet genoemd), het Universiteitsgebouw, het Peerd van Ome Loeks (over dit paard is ook een Gronings liedje gemaakt) en het Hoofdstation. U ziet verder nog links onderin de rondvaartboot die tegenover het Hoofdstation, hiermee kunt u een tochtje door de grachten maken, en rechts onderin is het het wapen van Groningen afgebeeld.

Op de achterkant van de kaart staan de namen van de afgebeelde gebouwen en beelden ook nog eens extra vermeld als geheugensteuntje.Uiteraard mankeren ook de fietsers niet die in Groningen veel in het straatbeeld te zien zijn en menige toerist de stuipen op het lijf jagen.  In 2002 is Groningen fietsstad van het jaar geworden, en voor 2016 was Groningen wederom genomineerd.

Een leuke kaart om te versturen of om zelf veel plezier van te hebben.Wissen
Zet op wensenlijst
Zet op wensenlijst
Categorie:

Kenmerken

Materiaal

papier, roestvrij staal