Groningen bij kaarslicht

5,9514,95

Groningen bij kaarslicht is een souvenirkaart met de highlights van Groningen met daarop een los rvs stripje dat u rond een waxinelichtje kunt bevestigen. Een leuke kaart om te versturen of om zelf veel plezier van te hebben.

Groningen bij kaarslicht is een mooie kaart met de skyline van Groningen er op bevestigd. Deze strip is van roestvrij staal en kunt u rond een waxinelichtje plaatsen. Zo kunt u heerlijk bij kaarslicht de highlights van Groningen bewonderen.

U ziet van links naar rechts: Het Gasunie gebouw (ook wel Apenrots genoemd in de volksmond), het Groninger museum, het Forum (dat wordt momenteel gebouwd), het Goudkantoor, de Martinitoren + kerk, het Stadhuis, het standbeeld Landbouw en Veeteelt (ook wel Blote Bet genoemd), het Universiteitsgebouw, het Peerd van Ome Loeks (over dit paard is ook een Gronings liedje gemaakt) en het Hoofdstation. U ziet verder nog links onderin de rondvaartboot die tegenover het Hoofdstation, hiermee kunt u een tochtje door de grachten maken, en rechts onderin is het het wapen van Groningen afgebeeld.

Op de achterkant van de kaart staan de namen van de afgebeelde gebouwen en beelden ook nog eens extra vermeld als geheugensteuntje.Uiteraard mankeren ook de fietsers niet die in Groningen veel in het straatbeeld te zien zijn en menige toerist de stuipen op het lijf jagen.  In 2002 is Groningen fietsstad van het jaar geworden, en voor 2016 is Groningen wederom genomineerd.Wissen
Zet op wensenlijst
Zet op wensenlijst
Categorie:

Kenmerken

Materiaal

,