Skyline Groningen bij kaarslicht

5,9514,95


Skyline Groningen bij kaarslicht is een sfeervolle souvenirkaart, kerstkaart of gelegenheidskaart met als skyline de highlights van Groningen in de vorm van een een los rvs stripje dat u van de kaart af kunt halen en rond een waxinelichtje kunt bevestigen.

De kaart is in twee uitvoeringen verkrijgbaar:

  • losse kaart met strip (deze kunt u per briefpost versturen)
  • als cadeauset, een doos compleet met kaart, waxinelichthouder, waxinelichtje en mat transparant schermpje

De strip met de skyline van Groningen is van roestvrij staal en kunt u rond een eigen waxinelichtje plaatsen of rond de meegeleverde waxinelichthouder indien u voor de cadeauset kiest. Nadat u uw kaarsje heeft aangestoken kunt u op een sfeervolle manier de highlights van Groningen bewonderen.

Op Skyline Groningen bij kaarslicht ziet U van links naar rechts:
Het Gasunie gebouw (ook wel Apenrots genoemd in de volksmond), de Groninger luchtballon met een grote G (deze is in het echt oranje gekleurd), het Groninger museum, het Forum (dat is op 29 november 2019 geopend en is een absolute must-see in Groningen met een fantastisch uitzicht over de stad), het Goudkantoor, de Martinitoren + kerk, het Stadhuis, het standbeeld Landbouw en Veeteelt op de Herebrug (ook wel Blote Bet genoemd), het Universiteitsgebouw, het Peerd van Ome Loeks (staat bij het Hoofdstation en is zo beroemd dat er zelfs een Gronings liedje over is gemaakt) en het Hoofdstation. U ziet verder nog links onderin de rondvaartboot die ligt tegenover het Hoofdstation, hiermee kunt u een tochtje door de grachten maken, en rechts onderin is het het wapen van Groningen afgebeeld.

Op de achterkant van de kaart staan de namen van de afgebeelde gebouwen en beelden ook nog eens extra vermeld als geheugensteuntje.Uiteraard mankeren ook de fietsers niet die in Groningen veel in het straatbeeld te zien zijn en menige toerist de stuipen op het lijf jagen.  In 2002 is Groningen fietsstad van het jaar geworden, en voor 2016 was Groningen wederom genomineerd.

Een leuke kaart om te versturen of om zelf veel plezier van te hebben.


Zet op wensenlijst
Zet op wensenlijstWissen
Zet op wensenlijst
Zet op wensenlijst
Categorie:

Kenmerken

Materiaal

papier, roestvrij staal