Grachtenpandjes 70 x 140 – Caspar van Houten

olieverf - 74 x 144 cm (incl. lijst)

v.a. 800,00

Wissen

70 x 140 cm (74 x 144 cm incl. lijst)
olieverf op linnen
origineel werk, unica

Let op: In de winkel kunnen we slechts een klein deel van onze schilderijen tentoonstellen vanwege ruimtegebrek. Als u een dag van te voren meldt dat u dit schilderij of een of meer andere “live” wilt komen bekijken dan zorgen wij er voor dat ze aanwezig zijn.

Grachtenpandjes 70 x 140 is een olieverf schilderij van kunstschilder van Caspar van Houten. Op dit vrolijke doek zien we een rij kleurige panden naast elkaar afgewisseld met een aantal bomen. De hoge stadse panden hebben verschillende bijzondere oude gevels, we zien onder andere historische klok-, trap- en tuitgevels. Achter de herenhuizen zien we ook nog een torenspits uitsteken.
Voor de panden zien we een lange gemetselde stenen boogbrug die een fraaie weerspiegeling veroorzaakt in het water van de gracht. De imposante brug heeft maar liefst drie boogvormige doorvaarten.

Op dit doek is de stijl van Van Houten duidelijk te herkennen, de onderwerpen zijn losjes vormgegeven met hier en daar wat verfslierten en verfklodders er aan toegevoegd. Toch ademt het werk rust uit door het water op de voorgrond.
Dit heerlijke Hollandse tafereel is een schilderij dat niet gauw verveelt en waar je niet snel op uitgekeken raakt. Het heeft veel structuur en reliëf en is absoluut een eyecatcher in ieder interieur.

Het schilderij ´Grachtenpandjes 70 x 140´ is uitgevoerd in olieverf op linnen. Het doek is ingelijst in een strakke zwarte houten baklijst en voorzien van een stevige metalen  ophangdraad zodat het gelijk opgehangen kan worden.

Extra informatie

Afmetingen 74 × 144 cm
Kunstenaar

Houten, Caspar van

Materiaal

linnen, olieverf

Gelimiteerde oplage

1 stuks