Grachtenpandjes in oker 70 x 140 – Caspar van Houten

olieverf - 74 x 144 cm (incl. lijst)

v.a. 800,00

Wissen

70 x 140 cm (74 x 144 cm incl. lijst)
olieverf op linnen
origineel werk, unica

Let op: In de winkel kunnen we slechts een klein deel van onze schilderijen tentoonstellen vanwege ruimtegebrek. Als u een dag van te voren meldt dat u dit schilderij of een of meer andere “live” wilt komen bekijken dan zorgen wij er voor dat ze aanwezig zijn.

Grachtenpandjes in oker is een olieverf schilderij van kunstschilder van Caspar van Houten. Op dit fraaie stadgezicht zien we diverse hoge panden naast en achter elkaar achter een lange stenen boogbrug. Een torenspits steekt boven de huizen en bomen uit. De  antieke gemetselde brug heeft een brede doorgang voor schepen en in het water liggen een rondvaartboot en een plezierboot langs de kade. De panden hebben allemaal verschillende bijzondere oude gevels, we zien historische klok-, trap- en tuitgevels.

Op dit doek is de stijl van Van Houten duidelijk te herkennen, de onderwerpen zijn losjes vormgegeven en het geheel is verlevendigd met diverse verfslierten. Toch ademt het werk rust uit door de goed combinerende kleuren en het water op de voorgrond.

Dit heerlijke Hollandse tafereel is een schilderij dat niet gauw verveelt en waar je niet snel op uitgekeken raakt. Het heeft veel structuur en reliëf en is absoluut een eyecatcher in ieder interieur.

Het schilderij ´Grachtenpandjes in oker´ is uitgevoerd in olieverf op linnen. Het doek is ingelijst in een strakke zwarte houten baklijst en voorzien van een stevige metalen  ophangdraad zodat het gelijk opgehangen kan worden.

Extra informatie

Afmetingen 74 × 144 cm
Kunstenaar

Houten, Caspar van

Materiaal

linnen, olieverf

Gelimiteerde oplage

1 stuks