Pony – Gwendolyn van Essen

57 x 52 cm incl. lijst

385,00

De eerste termijn betaal je meteen met het plaatsen van je bestelling. Het tweede en derde deel betaal je binnen 30 en 60 dagen.

Op voorraad


57 x 52 cm, incl. lijst
origineel werk

Een sierlijke pony met een mooie lange staart.
Vormgegeven door kunstenares Gwendolyn van Essen in gewassen inkt op papier.

Het lijkt alsof deze pony frank en vrolijk van links naar rechts over het kunstwerk wandelt en zo meteen van het papier af stapt. Je ziet bijna zijn sierlijke staart heen en weer bewegen tijdens het lopen. Deze pony is echt een schatje en is op zoek naar een eigenaar!  Dit lieve kunstwerkje van Gwendolyn is in een wit passe-partout geplaatst.

  • Donker-bronskleurige lijst
  • Glasplaat ter bescherming
  • Dit werk is in 2007 gemaakt.

Over de kunstenaar

Gwendolyn van Essen

Schilderen met pen en inkt…. het is onherroepelijk en onveranderlijk, niets kan nadien weggepoetst worden… niets kan gecamoufleerd worden… het is medogenloos en o zo prachtig. Puur, naakt en echt!

De Noord-Nederlandse Gwendolyn van Essen is afkomstig uit een kunstenaarsfamilie. Ze werkt met inktpen, potlood en grafietpen op blank papier. ‘Een techniek die geen twijfel toelaat: elke aanraking met het blanke papier is definitief.’ Haar atelier heeft ze op dit moment in Zuidhorn, ze woont in Groningen en is aangesloten bij het Fria, de vakvereniging voor beeldend kunstenaars in Friesland.

Haar kunst is een ontwikkeling en een zoektocht. Het gaat over levensvreugde, liefde voor mensen en dieren en de intensiteit waarmee zij de dingen beleeft. Op dit moment houd zij zich vooral bezig met grafiek (droge naald en etsen), tekenen en schilderen van dieren (vogels, katten en paarden in gewassen inkt) en figuratief schilderen op doek en paneel.

‘Mijn droom is me vrij te voelen in mijn expressie, en contact te voelen met het hogere en met God in de natuur. Doel van mijn werk is mensen te inspireren en aan te zetten tot andere en misschien mooiere gedachten.’

De tekeningen in inkt en gewassen inkt worden gemaakt met Oost-Indische inkt, sepia en inkt in diverse kleuren met pen en penseel op papier. Het in een lijn neerzetten van de vorm is het uitgangspunt voor de modeltekeningen en de dierenseries.

De grafiek is voornamelijk diepdruk, een droge naald (ets) en aquatint. Meerdere werken bestaan uit een Irisdruk waarbij in een afdruk gebruikt wordt gemaakt van meerdere kleuren inkt met een vloeiende overgang. Geen enkele Irisdruk is daardoor het zelfde! Daarnaast ook een beperkte oplage vanwege de kwetsbaarheid van het gebruikte materiaal. De materialen bestaan voornamelijk uit kartondruk, plexiglas, aluminium en zink.


Extra informatie

Afmetingen 52 × 57 cm
Kunstenaar

Essen, Gwendolyn van

Gelimiteerde oplage

1 stuks