Stilleven met rode tas – Henk Helmantel

120 x 80 cm

474,00

De eerste termijn betaal je meteen met het plaatsen van je bestelling. Het tweede en derde deel betaal je binnen 30 en 60 dagen.

➤ meer info / bestellen


Dit giclée van Henk Helmantel is verkrijgbaar via onze partner Atelier Vorm & Leegte

  • De prijs voor dit giclée opgespannen op frame zonder lijst is € 474.-
  • De prijs voor dit giclée ingelijst in een basic baklijst (naar keuze in het zwart, wit, naturel of zwart met zilverfront) is € 594.-

Over de kunstenaar

Henk Helmantel

Henk Helmantel – kunstenaar

Henk Helmantel (geb. 1945 te Westeremden) geldt als één van de belangrijkste schilders van deze tijd. Voor hem was er maar één wens toen hij jong was… een gerenommeerd kunstschilder worden! En dat deze droom werkelijkheid is geworden is te danken aan zijn grote liefde voor het vak. Hij groeide op in een kwekersfamilie en toonde al op jonge leeftijd veel aanleg voor tekenen. Het was dan ook niet verwonderlijk dat hij de opleiding aan de Academie Minerva in Groningen ging doen, welke hij in 1965 afrondde.

In 1967 vestigde Henk Helmantel zich als kunstschilder met zijn atelier in Westeremden. Hij is zeer geïnspireerd geraakt door de klassiek ambachtelijke schilderkunst uit de 17e eeuw, wat duidelijk terug te zien is in zijn werk. In een klassiek realistische figuratieve stijl zet hij onderwerpen als stillevens, natuur en kerkinterieurs op het doek. Zijn werken bouwt hij op vanuit een schets op paneel, welke eerst dun ingeschilderd wordt. Naderhand wordt dit werk met meerdere verflagen opgebouwd om het meer diepte, schaduw en detaillering te geven. Zijn werken zijn zeer gedetailleerd en worden met veel precisie en aandacht vervaardigd. De kleuren zijn overwegend klassiek. Opmerkelijk is dat op al zijn werken het licht van rechts komt, waardoor de schaduwen naar links vallen.

Het christendom speelt een belangrijke rol in zijn werk. Voor Helmantel is elk detail van de schepping goddelijk en van een grote schoonheid. Het is deze goddelijke schoonheid die hij tracht over te brengen in ieder van zijn schilderwerken.

Bij Stips bieden we uit zijn oeuvre een aantal giclées op canvas in gelimiteerde oplage aan.


Extra informatie

Formaat

120 x 80 cm

Kunstenaar

Helmantel, Henk

Gelimiteerde oplage

225 stuks

Materiaal

canvas

Garantie

75 jaar garantie op kleurechtheid