VERKOCHT

Hexagon CleverClock

119,95

Wissen

14×14×5,5 cm, 24×24×5,5 cm of 30,5×30,5×7,5 cm
genummerde oplage, 5 jaar garantie op het uurwerk
ontwerp: Douglas Chalk

De klokken worden helaas niet meer geproduceerd. Alle maten zijn inmiddels uitverkocht.

 

De Hexagon CleverClock is een bijzonder fenomeen. De ronddraaiende schijven van driedimensionale blokjes maken van deze klok een fascinerend schouwspel waar je je ogen niet vanaf kunt houden. Met even oefenen kun je zien hoe laat het is, maar ook zonder dat is dit een bijzonder kunstobject.

Op deze klok draaien driedimensionale kubusjes in cirkels rond. De vormgeving is eenvoudig gehouden. De zwarte houten kast heeft een achterplaat met 60 gekleurde minutenstreepjes en zes blokjes. Van ieder blokje wijst 1 punt standaard naar de 5, 15, 25, 35, 45 en 55 minuten. Daarop draaien 3 zwart/witte schijven met meerdere blokjes rond in verschillende snelheden.

Uren: Op de schijf voor de uren geeft een rode pijl de tijd aan.
Minuten: Voor de minuten doet een blauwe pijl het werk.
Seconden: De seconden worden aangegeven door blauwe pijl.

Qua kleurstelling is de Hexagon CleverClock een van de meest rustige designs van alle Clever Clocks en past daarmee in vrijwel ieder interieur. De klok zal – waar je hem ook neer zet – vaak het onderwerp van gesprek zijn.

Uitvoering en uniek genummerd

De kast van de klok is van zwart gelakt hout en de draaiende elementen zijn van kunststof. Het uurwerk heeft een geluidloos sweep-movement, waardoor het niet tikt. Aan de voorzijde is een acryl glasplaat bevestigd die zorgt dat er geen stof binnenkomt. Deze klok is leverbaar in 3 maten en elke klok wordt persoonlijk door de ontwerper voorzien van een uniek serienummer. Klik hier voor meer informatie over de CleverClocks.

Categorie:

Over deze collectie

CLEVER CLOCKS
Klokken met een unieke tijdbeleving!

Het idee van de CleverClocks is in 1984 ontstaan. Designer Douglas Chalk uit Londen was gefascineerd door het begrip tijd en had uitgebreid onderzocht hoe je tijd op een andere manier kon beleven en weergeven. Vanuit dit onderzoek had hij een aantal prototypes gemaakt en wilde deze op een kunstbeurs verkopen. De klokken bleken zo’n groot succes, dat ze in een mum van tijd allemaal verkocht waren. Eén van de klanten vertelde Chalk dat hij zijn ontwerpen ‘Clever”’vond en zo is de naam CleverClocks geboren.

Douglas Chalk nam de klokken onder deze naam in productie. Iedere klok wordt met de hand gemaakt en geassembleerd. Vijf jaar later verhuisde het bedrijf naar Amerika en worden de klokken in Californië gefabriceerd. Nog altijd handmatig.

Uitvoeringen

Clever Clocks zijn in 3 formaten verkrijgbaar: 14 cm, 24 cm en 30,5 cm. Er zijn maar liefst 10 verschillende modellen, die allemaal een unieke tijdsweergave hebben: Triangle, Dot Matrix, Arrows, Hexagon, Spectrum, Sonar, Saturn, Ribbon Red, Ribbon White en World Time.
Deze klokken kunnen op 3 manieren geplaatst worden:

  1. rechtop, staand op de onderzijde van de klok
  2. schuin staand door middel van een meegeleverd plexiglas staafje
  3. hangend aan de wand

Superstil & 5 jaar garantie

De klokken zijn voorzien van een sweep movement, dat wil zeggen dat de schijven in het uurwerkje gelijkmatig ronddraaien en geen hoorbaar geluid maken. Een zegen voor iedereen die niet tegen het tikken van een klok kan. Het uurwerk loopt op een batterij en heeft 5 jaar garantie. Omdat het klokkijken op de Clever Clocks soms enige oefening vergt, zit in iedere verpakking een stripje met voorbeelden hoe de tijd af te lezen.

Bij musea en bij Stips

De CleverClocks zijn een aanrader voor kunstliefhebbers. Ze zijn verkrijgbaar bij diverse musea o.a. in San Francisco, New York, Chicago, Tokio en Seoul, en….. bij kunstwinkel STIPS!

Extra informatie

Merk

CleverClock

Kunstenaar

Chalk, Douglas

Materiaal

acrylaat (perspex), hout, kunststof

Garantie

5 jaar fabrieksgarantie

Levertijd & Verzending

Verzending Nederland

• verzending binnen 3 werkdagen na ontvangst van uw bestelling en betaling
• gratis levering v.a. €50.- binnen Nederland

Verzending Buitenland

• we kunnen naar vrijwel alle landen ter wereld versturen.
• de verzendkosten zijn afhankelijk van het land van bestemming en het formaat en gewicht
• voor de meeste Europese landen vindt u het verzendtarief meteen al in de winkelwagen
• als uw land er niet bij staat neem dan contact met ons op en we laten u het verzendtarief voor uw bestelling weten

Niet goed? Geld terug garantie!

• Na ontvangst van uw bestelling heeft u 14 dagen bedenktijd. U kunt dan rustig het artikel bekijken om te zien of u het wilt behouden.
• Wilt u het artikel toch niet houden? Geen probleem. Stuur het terug in originele staat en verpakking en we storten binnen 10 dagen het aankoopbedrag aan u terug.