Alba, Andreas

Andreas Alba

De kunstenaar Andreas Alba is geboren in 1953 in het Duitse plaatsje Lüdinghausen. Al op[ jonge leeftijd ontwikkelde hij een intense liefde voor kunst en vormgeving waarbij hij een grote fascinatie voor letters en woorden tentoonspreidde.

Het spel met de letters van schrift liet hem niet los en het was dan ook niet verwonderlijk dat hij koos voor de eenjarige beroepsopleiding als typograaf. Nadat hij hiertoe opgeleid was in een drukkerij in Lüdinghausen koos hij voor een vervolgstudie als grafisch ontwerper aan de Fachhochschule Münster. Hij studeerde daar in 1980 af en vestigde zich als vrij kunstenaar.

Alba liet de geleerde paden achter zich en legde zich helemaal toe op het vrije werk en kon daar zijn creativiteit volledig in kwijt. Zijn atelier is gehuisvest in een oude boerderij in Ludinghausen alwaar hij samen met Ute Bracht en Rita Späker een kunstenaarsgemeenschap vormt.

Het werk van Andreas Alba bestaat uit abstracte schilderijen, collages en driedimensionale objecten. Van zijn schilderijen bieden we bij Stips een aantal giclées aan in gelimiteerde oplage.


Geen producten gevonden die aan je zoekcriteria voldoen.