Stallenberg, Ger

Ger Stallenberg

Alledaagse zaken omvormen tot beeldende visuele poëzie… dat is waarin kunstschilder Ger Stallenberg zich een waar meester toont. Ger weet een ongekende diepte mee te geven in zijn schilderijen, omringd met een vleugje mystiek en een bijna sprookjesachtige sfeer. Puur, subtiel en eindeloos.

Realisme versus mystiek

Met zijn poëzie van licht en kleur slaagt hij erin een realistisch ogend tafereel een fijngevoelige meerwaarde mee te geven. De bloem op de voorgrond, de boom in het bos… ze tonen zich in landschappen die de eeuwen hebben doorstaan. Het is het vergankelijke in het onvergankelijke. Het is het noembare in het onnoembare. In elk werk ontstaat er een harmonie tussen deze contrasten, en zien we tegenstellingen, aanvullingen en overeenkomsten. Realisme en fantasie gaan hand in hand en de schilderijen van Ger Stallenberg bieden je dan ook alle mogelijkheid om bij weg te dromen en tot rust te komen in andere sferen.

Licht en kleur

Door het heldere kleurgebruik en de gelaagdheid in de opbouw krijgt het werk van Ger een sterke zeggingskracht die tijdloos te noemen is. Hij werkt zuiver en alleen vanuit zijn intuïtie en zijn fijnzinnige kleurgevoel.  Zijn schilderijen ontstaan direct in olieverf op het paneel, zonder dat er een schets van tevoren is gemaakt. Waar in het begin de verfvlekken nog abstract zijn, ontstaat er langzaamaan een beeld dat vooral uit kleur en licht bestaat. Dat beeld inspireert Ger weer tot de volgende stap en zo ontstaat een automatisch proces is, waarin het lijkt of dat het schilderij zichzelf schildert.

“Als de landschappen die ik schilder je mee kunnen nemen in hun kleurenpracht en poëzie, als deze werelden je pakken en meevoeren naar een verre horizon en wat daarachter ligt, dan ben ik in mijn opzet geslaagd.”

Over Ger

Ger Stallenberg is geboren en getogen in Maastricht en heeft in 1979 de opleiding aan de Academie voor beeldende vorming in Tilburg afgerond. ‘Het Ware Huis’ in Lage Mierde is momenteel zijn thuisbasis: hier heeft hij zijn atelier, galerie en een winkel met Art Nouveau & Art Deco artikelen.


Geen producten gevonden die aan je zoekcriteria voldoen.