VERKOCHT

Blauwe Cactus – Jacqueline Schäfer

125,00

Verkocht

Deze Blauwe Cactus is erg grappig als je eens iets anders dan anders in je vensterbank wilt. Dit opvallende kunstwerk is ontworpen door Jacqueline Schäfer.

  • gelimiteerde oplage 200 stuks.
  • afmeting: 36 x 19 x 10 cm


Categorieën: ,

Beschrijving

Het kunstwerk de Blauwe Cactus bestaat uit een  zwart/witte bloempot met paarse aarde, waarin een kunstzinnige blauwe cactus met zwarte stekels is geplaatst. Deze combinatie van plant en kunstwerk is ontworpen door Jacqueline Schäfer. Een plant die ideaal is in onderhoud, geen water hoeft en altijd stralend blauw blijft. En een opvallend en decoratief kunstobject met een vrolijke uitstraling.

Over de Blauwe Cactus

De Cactus is onderdeel van een serie kunstobjecten van de cactus, bestaande uit vier verschillende kleuren, namelijk groen, blauw, rood en paars. De oplage is gelimiteerd en is per kleur 200 stuks

  • Cactus en pot zijn gemaakt van kunsthars en met de hand beschilderd
  • Elk exemplaar is door Jacqueline persoonlijk handmatig genummerd
  • Breukvrij verpakt in zwart/wit gesigneerd kartonnen design verpakking

Over de kunstenaar

Jacqueline Schäfer

Jacqueline Schäfer is geboren en getogen in Amsterdam. Daar ging ze naar school en studeerde in 1989 af aan de Gerrit Rietveld Academie. Aanvankelijk schilderde ze voor zichzelf en gebruikte de schilderkunst als een vorm van expressie, maar al gauw ging ze haar werk ook met anderen delen.

Een kleurrijke stijl

Door de jaren heen ontwikkelde zich een unieke eigen stijl, die doet denken aan de kleurrijke expressie van de Cobra periode. Jacqueline combineert in haar werk duidelijke vormen met zwarte contouren en heldere kleurrijke kleurvlakken, die ze samenbrengt tot een speels en artistiek geheel. Naast het schilderen op het doek, beschildert ze ook 3-dimensionale objecten. Deze sculpturen tonen overduidelijk de hand van een getalenteerd kunstenaar. De stijl van Jacqueline Schäfer is herkenbaar en eigen.

De thema’s

De werken van Jacqueline Schäfer tonen het figuratieve, maar niet realistische beeld. Ze creëert een wereld waarin de vormen van haar figuren herkenbaar en zeer eigen zijn. De thema’s variëren van vrolijke, vreemde fantasie vogels, statische en ingetogen stillevens tot vrouwelijke naakten.

De sculpturen

Waar ze eerst alleen schilderde op het doek, maakt Schäfer sinds 2004 ook beelden van de vreemde vogels, de koeien, gezichten en andere onderwerpen. De sculpturen zijn geïnspireerd op een van haar schilderijen ´De vreemde vogel´ en haar eerste model kreeg meteen zoveel lovende reacties, dat ze verder is gegaan met het ontwerpen van een collectie sculpturen. De sculpturen worden vervaardigd uit hoogwaardig kunsthars, zijn met de hand beschilderd en gesigneerd. Ze zijn uitgebracht in gelimiteerde oplage.

“In mijn wereld bepaal ik álles.
Vorm, kleur en zelfs natuurwetten.
Niks klopt, of is zoals het is.
Toch blijkt alles heel herkenbaar.”
– Jacqueline Schäfer

Bij Stips bieden we een collectie moderne sculpturen van Jacqueline Schäfer. Elke sculptuur is er in meerdere kleurvariaties.


collectie

Kenmerken

Afmetingen 36 × 19 × 10 cm
Kunstenaar

Schäfer, Jacqueline

Materiaal

kunsthars

Gelimiteerde oplage

200 stuks

Levertijd & Verzending