Witte eend – Theo Onnes

aluminium/dibond ø 50 cm

95,00


oplage niet gelimiteerd
Afmeting ø 50 cm
print op aluminium/dibond

Witte Eend is een schilderij van Theo Onnes. Op dit werk zien we een eend die kordaat aan de wandel is.

Onnes heeft uit zijn oeuvre dit kunstwerk geselecteerd om opnieuw te laten uitbrengen en voor dit werk is deze keer een ronde vorm gekozen.
Het schilderij Witte Eend is derhalve verkrijgbaar als art circle in de afmeting van 50 cm.

De afbeelding is geprint op aluminium/dibond.
Het wordt geleverd inclusief ophanging, u kunt het direct aan de wand hangen.

 

Categorieën: , Tag:

Over de kunstenaar

Theo Onnes

Theo Onnes komt uit een familie van schilders. Vader Minne, opa Klaas, zus Gerda… allemaal hanteren ze het penseel en toveren een wereld van inspiratie op het doek.

Theo is in 1957 geboren in de stad Groningen en keek als kleine jongen al toe hoe opa Klaas de mooiste zeeën schilderde. Zijn opa was kapitein van de veerboot en woonde op Schiermonnikoog. Hier is zijn liefde voor de eilanden, de natuur en het schilderen ontstaan. Het was dan ook niet verwonderlijk dat hij na de middelbare school ook zelf voor een studie schilderen koos aan de kunstacademie Minerva in Groningen.

Inspiratie

Theo studeerde in 1999 af en begon zich toe te leggen op het schilderen van landschappen, mensen en dieren. Zijn inspiratie haalt hij uit de natuur en de rust van het Groninger platteland. Met een schetsboek onder de arm en zijn laarzen aan gaat Theo op pad om de mooiste momenten van het landleven te vangen. In zijn atelier werkt hij de tekeningen uit tot schilderijen. De koeien en de geiten kwamen centraal te staan. Met bijzondere lichtvallen en een opmerkelijke kleurdiepte weet hij als geen ander de sfeer van het Groninger platteland over te brengen. Vaak haalt hij de dieren uit hun natuurlijke omgeving en plaatst ze in een nieuwe, hun vreemde situatie. Het is met deze dieren dat Theo naamsbekendheid verwierf.

Ook gaat Theo elk jaar een maand terug naar ‘Opa’s eiland’ om daar te schilderen. Verschillende werken zijn dan ook tot stand gekomen op Schiermonnikoog. In het kader van een kunstproject heeft hij daar bij 3 boerenbedrijven 3 voedersilo’s met koeienkoppen beschilderd. Toen een van de families verhuisde naar de vaste wal hebben ze een silo meegenomen omdat ze hem zo mooi vonden.

Atelier en galerie

Theo schildert veel in Wehe den Hoorn waar hij samen met Antje Sonnenschein schildercursussen geeft in een voormalig schoolgebouw.

Meer links over Theo Onnes

Theo's eigen website
Galerie van Theo & Ankie
Theo op facebook
Collectie via Atelier Vorm & Leegte


Complete collectie

Verkrijgbaar bij Stips

Extra informatie

Afmetingen 50 × 50 cm
Kunstenaar

Onnes, Theo

Materiaal

dibond