VERKOCHT

Strange Bird Large A Blue – Jacqueline Schäfer

395,00

Verkocht


De Strange Bird Large A Blue is een XL kunstwerk van ontwerpster Jacqueline Schäfer. Deze robuuste vogel van een halve meter hoog is uitgevoerd in twee kleuren blauw en is nog extra opgevrolijkt met hier en daar wat andere kleurtjes. Het beschilderen met kleurvlakken die deels afgekaderd zijn met zwarte lijnen is een typische werkwijze van kunstenares Schäfer. Haar vrolijke ontwerpen zorgen voor een gezellige sfeer in huis of kantoor. Ook deze blauwe vogel is er een om voor altijd in je hart te sluiten!

Bijzonderheden Strange Bird Large A Blue:

  • Deze blauwe vogel is vervaardigd in een oplage van slechts 50 stuks
  • Afmeting 49 x 47 x 18 cm
  • Iedere Strange Bird is gemaakt van kunsthars en is met de hand beschilderd
  • Elk exemplaar is door Jacqueline persoonlijk handmatig genummerd
  • De vogel is breukvrij verpakt in een zwart/wit gesigneerde kartonnen design verpakking met logo
gespreid betalen mogelijk
Dit artikel kan in termijnen betaald worden (0% rente). De eerste termijn betaalt u meteen bij het plaatsen van uw bestelling. De tweede en derde termijn betaalt u respectievelijk binnen 30 en 60 dagen. Kies bij het afrekenen voor Capayable gespreid betalen.

Categorieën: ,

Over de kunstenaar

Jacqueline Schäfer

Jacqueline Schäfer is geboren en getogen in Amsterdam. Daar ging ze naar school en studeerde in 1989 af aan de Gerrit Rietveld Academie. Aanvankelijk schilderde ze voor zichzelf en gebruikte de schilderkunst als een vorm van expressie, maar al gauw ging ze haar werk ook met anderen delen.

Een kleurrijke stijl

Door de jaren heen ontwikkelde zich een unieke eigen stijl, die doet denken aan de kleurrijke expressie van de Cobra periode. Jacqueline combineert in haar werk duidelijke vormen met zwarte contouren en heldere kleurrijke kleurvlakken, die ze samenbrengt tot een speels en artistiek geheel. Naast het schilderen op het doek, beschildert ze ook 3-dimensionale objecten. Deze sculpturen tonen overduidelijk de hand van een getalenteerd kunstenaar. De stijl van Jacqueline Schäfer is herkenbaar en eigen.

De thema’s

De werken van Jacqueline Schäfer tonen het figuratieve, maar niet realistische beeld. Ze creëert een wereld waarin de vormen van haar figuren herkenbaar en zeer eigen zijn. De thema’s variëren van vrolijke, vreemde fantasie vogels, statische en ingetogen stillevens tot vrouwelijke naakten.

De sculpturen

Waar ze eerst alleen schilderde op het doek, maakt Schäfer sinds 2004 ook beelden van de vreemde vogels, de koeien, gezichten en andere onderwerpen. De sculpturen zijn geïnspireerd op een van haar schilderijen ´De vreemde vogel´ en haar eerste model kreeg meteen zoveel lovende reacties, dat ze verder is gegaan met het ontwerpen van een collectie sculpturen. De sculpturen worden vervaardigd uit hoogwaardig kunsthars, zijn met de hand beschilderd en gesigneerd. Ze zijn uitgebracht in gelimiteerde oplage.

“In mijn wereld bepaal ik álles.
Vorm, kleur en zelfs natuurwetten.
Niks klopt, of is zoals het is.
Toch blijkt alles heel herkenbaar.”
– Jacqueline Schäfer

Bij Stips bieden we een collectie moderne sculpturen van Jacqueline Schäfer. Elke sculptuur is er in meerdere kleurvariaties.


Kenmerken

Afmetingen 49 × 47 × 18 cm
Kunstenaar

Schäfer, Jacqueline

Materiaal

kunsthars

Gelimiteerde oplage

50 stuks

Levertijd & Verzending