VERKOCHT

Bon Voyage – Bernhard Prinz

115,00

Verkocht


Bon Voyage is de reizende stier uit de koeienparade van Art in the City. Hij gaat vandaag opnieuw op reis, de koffer is al gepakt! Hij beestje is prachtig uitgevoerd in kunsthars in een structuur die lijkt op echt leer.

Kunstenaar: Bernhard Prinz
Kunstproject: Art in the City

Bon Voyage:
Afmeting 31 cm.
Verpakking: stijlvolle zwarte cadeaudoos met zwarte voering.

Goede reis, bon voyage, happy journey! Deze stier houdt van reizen. Het is zijn lust en zijn leven… zwervend door de verschillende werelddelen, zich verdiepend in andere culturen en gebruiken en overal een aandenken van meenemen. De Bon Voyage stier is dan ook bezaaid met aandenkens uit de landen waar hij is geweest. Hij is prachtig uitgevoerd in handbeschilderd kunsthars in een structuur die lijkt op echt leer. Compleet met handvat op de rug is het een markant beeld wat menig reiziger een glimlach zal doen geven.

Een ontwerp van Bernhard Prinz

“Since I was a little boy I have been dreaming of far away countries I heard of in the tales of my grandparents and of my favourite uncle Joe who lived in Canada. Ever since I have loved the sound of foreign languages, to absorb the fragrance of far away places. On all my travels I carry the old suitcase that belonged to that uncle, who died far too early and who had built the rustic wooden cabin i live in today in the centre of Munich. His old handmade leather case was the model for the “travel-bull”, the stature of which too reminds me of my unforgettable dear and funny old friend Joe Altschaeffel.”
– Bernhard Prinz

Over de dierenparade van Art in the City

  • Art in the City dieren zijn stuk voor stuk kunstwerkjes. Liefdevol met de hand beschilderd en hoogglans afgelakt heeft elke koe een eigen thema en is ontworpen door één van de kunstenaars die meewerken aan het project.

Zet op wensenlijst
Zet op wensenlijstCategorie:

Over deze collectie

Oorspronkelijk gestart in Duitsland, is de dierenparade van Art in the City nu in vrijwel alle grote landen ter wereld terug te zien. Het project heeft maar één missie en dat is de wereld mooier, kleurrijker en vrolijker maken. In eerste instantie richtte het project zich op het ontwerpen van grote kunstobjecten om het straatbeeld in de steden te verlevendigen, maar al snel kwamen daar de hilarische iconische dierminiaturen bij, geïnspireerd op thema’s uit het leven van alledag.

Het begon allemaal met de koetjes. Een groepje kunstenaars legde zich toe op het ontwerpen en stylen van koeien als kunstobject en oogde daarmee veel succes. Het project is de voorloper geweest van de latere Cow Parade. Na de koeien kwamen er ook nog andere dierfiguren bij, als olifantjes en varkentjes.

„Be extraordinary“ – This is our goal!’
– Art in the City artists

De miniaturen zijn vervaardigd in gelimiteerde oplage uit hoogwaardig kunsthars, liefdevol gedetailleerd met de hand beschilderd en vervolgens hoogglans afgelakt. Geboren vanuit een grote artistieke vrijheid, geven de kunstenaars een unieke knipoog mee aan de dieren.

Art in the City, de parade die je vrolijk maakt!

Over de kunstenaar

Bernhard Prinz

De jonge Duitse kunstenaar Bernhard Prinz (1975) uit München is een meester in het neerzetten van komische en toch verfijnde creaties. Hij stond aan de wieg van de Koeienparade en heeft vele koeien beschilderd en ontworpen, van klein tot groot. Naam maakte hij bij het Art in the City-project wat de voorloper was van de latere Cow Parade.

Cabaret
Prinz’ kunst is humorvol en altijd kleurrijk, en wordt door menigeen vergeleken met cabaret. In Duitsland is hij met name bekend om zijn humorvolle portretten van celebraties en wordt ook vaak uitgenodigd op special events voor sneltekenen.

Het atelier
Op You Tube staat een leuke video van een bezoek aan het atelier van Prinz:
https://youtu.be/HfqBwYffODE


Kenmerken

Kunstenaar

Prinz, Bernhard

Merk

Art in the City

Materiaal

kunsthars, lak

Levertijd & Verzending